BELOVEŽA: Novým starostom obce bude Miroslav Roháľ, dostal takmer 240 hlasov

01.04.2012 Bardejov

Beloveža 31. marca (TASR) – Novým starostom v obci Beloveža, okres Bardejov, sa dnes stal nezávislý kandidát Miroslav Roháľ. TASR o tom informovala zapisovateľka Obvodnej volebnej komisie v Bardejove Galina Ščerbáková.
Roháľovi odovzdalo svoj hlas takmer 240 voličov, pričom celkom bolo odovzdaných 404 platných hlasovacích lístkov. Voličská účasť sa blížila k 59 percentám. "Celkovo sme mali zapísaných 678 voličov, všetko prebehlo bez problémov, nemali sme hlásené žiadne narušenia," ubezpečila Ščerbáková.
Starosta Beloveže, ktorý bol zvolený v riadnych komunálnych voľbách v novembri 2010, sa v lete minulého roka vzdal funkcie. O post starostu sa dnes uchádzali štyria kandidáti. Okrem víťaza to bol 43-ročný Peter Luč, ako nezávislý kandidát, jemu voliči odovzdali celkom 71 hlasov. Na druhom mieste v dnešnom hlasovaní skončila Eva Pobořilová s podporou Smer-SD a ĽS-HZDS, ktorej dalo hlas celkom 80 voličov. Najmenej hlasov získal štvrtý kandidát Ján Storinský z SDĽ, ktorému prejavilo dôveru 16 občanov. 
 

Vyberte región